i 15!


El pare ho descriu com una descàrrega, i efectivament això és el Desvetllament; una massa de cossos ballant al ritme de la banda i comptant fins a 15 una vegada i una altra. Els segons just abans que comenci, quan els gegants surten davant l'Ajuntament, la gent aplaudeix, apareix per fi en Robafaves i sonen les primeres notes de la banda són per mi els millors de les Santes. Una emoció se'm desborda per dins en aquells instants. El pare oblida, però, la importància de la figura majestàtica i imponent d'en Robafaves. La seva expressió adusta, la capa voleiant i el seu gest seriós exerceixen un encanteri sobre els centenars de cossos que dansen als seus peus. Sóc poc donat a les adulacions però he de confessar que en Robafaves atrau la meva veneració més profunda la nit del 25 de juliol. Som més d'un els qui aquesta nit retem culte a la seva presència talment una figura sagrada. Aixequem les mans i ens dirigim cap a ell invocant un any més la seva força i la seva protecció. Com si tal vegada ens hagués d'oferir alguna pista que no hem sabut trobar nosaltres sols. En aquell moment ell encarna l'alegria conjunta, el retrobament amb amics i coneguts, el desprendre's d'un mateix, i també el pas del temps, perquè any rere any la mateixa cerimònia es repeteix. L'esquena suada i els peus trepitjats no impedeixen que la festa i la massa t'atrapin en un enbogit deslliurament col·lectiu. Ell es converteix en el nostre guia i nosaltres, que l'hem coronat Rei de la festa, en els seus servidors, tots per igual. Un iman poderós, una atracció brutal, entre l'individu i la massa, la massa i en Robafaves. És un fantàstic misteri d'estiu, vaja.

Comentaris

Juan A. Mayoral ha dit…
Visca les santes!!!!!! tituti tuti tutitutitoti, toma dale, enga, toma!!! (paquito el chocolatera in live)
Anònim ha dit…
En tot astó (català macarrònic), qui est aquest Robafaves? quina es la legenda que té? perque el seu nom em embla molt curiòs..El pablo
Cesc Amat ha dit…
Ei Pablo!
Diu la llegenda que els portadors del Gegant van robar unes faves i les van amagar a la panxa del Gegant, després però van haver de fer-lo ballar i totes les faves van caure i van ser descoberts, d'aquí vindria el nom... En aquesta web hi trobaràs l'explicació completa i fotos. Un abrazo!