Curiositat (II)Avui un amic m’ha regalat una curiositat que deia "Tom Waits, un gran gourmet”. M’ha empès a perdre l’autobús del migdia. En comptes de tornar directament cap a Mataró he decidit dinar a Barcelona per després poder tafanejar a la Catalònia i a l’FNAC. La Catalònia és una llibreria ordenada, no me l’estimo tant com la Laie o la Central del Raval, però hi vaig de tant en tant. Tenia el Valentí Puig al cap però he acabat comprant “La marca de l’home”, del Philip Roth; una edició en català de “On Liberty” de Stuart Mill traduïda per Lluís Flaquer l’any 1983; i ,finalment, una sorpresa, la tesi de Joan Vergés editada per Temes Contemporanis i Pòrtic: “Les esquerdes del liberalisme politi. Una crítica filosòfica a John Rawls”. També hi he fullejat l’autobiografia de l’Alfonso Guerra, divertidíssima la pàgina que dedica a José María Maravall, el meu futur jefe, quan li aconsella que no “acomplejize” les relacions personals. Per diferents motius m’interessen les biografies de diferents ministres del primer govern socialista; sobretot d’Ernest Lluch, Narcís Serra o el mateix Maravall. Després a l’FNAC he comprat el disc de la banda sonora de la pel·lícula d’homenatge a Leonard Cohen “I’m your man” i la revista Benzina. Les meves targetes han tremolat però em sembla que l’he encertat en tot. Especialment amb el CD, que és una veritable joia. Correu a comprar-lo. Hi canta mitja família Wainwright, l’Anthony, el Nick Cave i els U2, entre altres. I ara, amb les últimes calors de l’estiu, i una llum de tarda d’aquelles que tant m’agrada, escolto Suzanne del Cohen, “and you want to travel with her, and you want to travel blind, and you know that you can trust her”. La revista Benzina és també tot un descobriment; és un producte jove ben elaborat. L’Enric Vila hi diu que en Salvador Sostres és un geni, no perquè sigui el seu amic, sinó perquè és intel·ligent i bona persona, i que si s'esforça podria convertir-se en un nou Eugeni d’Ors. En tinc els meus dubtes, però. A l’FNAC m’he hagut de reprimir i no comprar “Dos recuerdos” del Keynes, un llibret fantàstic editat per Acantilado on parla del Grup de Bloomsbury i Cambridge; “La impaciencia del corazón”, de l’Steven Zweig; i “El federalismo pluralista”, de Miquel Caminal. Per si això fos poc a l’autobós de les cinc ens hem trobat amb en Pic i hem tingut una agradable conversa. Gràcies X, doncs, per regalar-me la curiositat. Ha provocat un “efecte papallona” amb un vol cultural inesperat. A més, amb el morbo de fer allò que no has de fer, i gastant, perquè avui m’havia proposat llegir Anthony Downs i anar a córrer. Això que em passa amb els CD’s i els llibres només deu ser comparable al que fan algunes dones amb les sabates. Així que seguiré buscant la meva Suzanne i les seves sabates. La Suzanne que em posi una bena als ulls i “everybody knows”...

Comentaris

Joan Safont ha dit…
Aniré a buscar, amb urgència, el disc del Cohen.
Evidentment.
Anònim ha dit…
De papallones..."el batec de les ales d´una papallona a l´Amazònia podria arribar a desencadenar un huracà al Carib". En aquest cas de post a post.

X
rA ha dit…
Doncs poca cosa em va agradar del disc. La versio de Tower of Song de la sra. wainwright (que no la de U2, mes aviat trista) i la de "everybody knows" per simpatica... la resta? ves.