Post d'urgencia: El terrorisme ens colpeix una vegada mes


Image hosted by Photobucket.com

Maleits siguin aquells qui amb l'us de la violencia freda i calculada pretenen aconseguir els seus objectius. Despres de Nova York i Madrid, ara atempten contra Londres, aquesta capital de la modernitat i la barreja de cultures. Aquesta ciutat extraordinaria on dia rera dia gent ben diversa ens hi guanyem la vida. Des del hindus als sudamericans, dels asiatics als afroamericans, de musulmans a protestants. No podran amb nosaltres.

Una de les explosions ha estat a Russell Square, a trescents metres de la residencia on vivim, com us explicava en un post anterior. Es una zona universitaria, plena de facultats, residencies i hotels. Quanta barbarie.

'The attacks today are as expected as they are deplorable. The wanton destruction of human life has no rational purpose. It is an expression of anger not of political ambition, a demand that Londoners suffer merely because others suffer, or are assumed to be suffering. The violation of human rights is all the more complete because innocent people are being used as instruments of another person's rage - the ultimate abuse of human rights is to turn people into objects and this is what those responsible for this violence have done, both literally and metaphorically"
Connor Gearty, Human Rights Professor at LSE.

Comentaris

Judith ha dit…
això és terrible...
Anònim ha dit…
Aquest cap de setmana aqui a Londres commemorem l'aniversari del final de la guerra. Avui, 60 anys despres, la gent de Londres torna a plantar cara al terror.

Miquel
Cesc Amat ha dit…
Exacte Miquel,

Aixi ho deien avui a TV3 Marti Anglada i l´historiador Sole Vilanova: la societat britanica es va enfrontar al totalitarisme nazi. Ara, de nou, a la societat britanica, i a Europa en el seu conjunt, es clar, ens toca afrontar aquest nou terrorisme i defensar ben alt els valors de la democracia. I seguir treballant, tambe, per evitar xocs de trens... per aixo les comunitats musulmanes a Gran Bretanya, tan integrades des de ja fa temps, poden jugar-hi un paper crucial esplendit.