Sobre el 3% / Mercats / Antonia Font


Qui s'han pensat que son ?

He seguit tard la "crisi de 3%" de Catalunya, pero, suposo que com molta gent, estic molt emprenyat amb el tema. La picabralla entre Artur Mas i Pasqual Maragall sembla mes una escaramussa de pati de col.legi de nens pijos que no pas el debat en un Parlament. Per culpa d'una rivalitat personal s'han d'hipotecar els projectes politics que hi havia damunt la taula a Catalunya ? Que es que ens prenen per beneits o que ?

En Maragall es una figura politica incomda per molta gent perque esta posant damunt de la taula uns projectes de transformacio per Catalunya i Espanya importantissims, pero no es pot permetre aquests atacs d'irresponsabilitat, menys encara com a president de la Generalitat, menys encara al Paralment, menys encara quan els seus propis diputats i companys de govern l'advertien que no ho fes. Encara que Felip Puig i Artur Mas s'omplin la boca d'hipocresia, de cinimse barat i acusacions. I si hi ha corrupcio, si hi ha un problema de financament dels partits, s'ha de denunciar, s'ha de corregir, pero de la manera adequada, no mitjancant estirabots.

Els comentaristes diuen que hem passat de "l'oasis" al "laberint catala", pero ningu s'atraveix a fer de futuroleg. Eleccions anticipades ? Ben be a cap partit li interessa. L'Antoni Puigverd diu que tot es un trauma necessari, les friccions d'un canvi de regim despres de 23 anys, que a partir d'ara comenca el canvi de debo. Pero de que serveix dissimular la relliscada d'en Maragall ? No havia estat prou didactic en Nadal amb el tema del Carmel ? A que venia a tomb la sortida d'en Maragall sino a un atac d'orgull irreprimible ? I perque despres retirar-ho rapidament ? Si hi ha corrupcio, no es pot tapar, seria una falta de respecte a la ciutadania.

Mentre que de l'altre extrem, en Salvador Cardus o en Francesc Marc-Alvaro parlen ja d'una"crisi d'autoconfianca del pais", "un President cansat", una "fractura social" diu en Pujol baixant del cel a la terra. I es que Convergencia, es clar, vol sobredimensionar ara la questio, apareixer novament com a victimes, ells que son els veritables "guardians del pais". Totes aquestes reaccions no fan sino posar en evidencia el "fora de joc" en que es troba Convergencia, quan no tenen la iniciativa politica, i les incomoditats que els genera Maragall.

El cas es que probablement la cosa no anira a mes, perque el PSC i en Maragall no tenen proves de res, o no tenen intencio de destapar un problema, el financament dels partits, que probablement esquitxaria tothom. Mentre que CiU sap que la querella que amenaca d'interposar no anira enlloc. Per cert, el fiscal Mena es el mateix fiscal del cas Banca Catalana.

I mentrestant en Carod torna a recuperar les "mans netes", despres d'haver-se embrutat fins al capdamunt, i en Pique aprofita la ocasio que li serveixen en safata de plata per posar el dit a la llaga. Qui s'han pensat que son tots plegats ? Ens mereixem politics responsables, que tirin endavant l'Estatut i reformes socials a Catalunya. Per aixo els vam votar. No perque es compartin com aristocrates pijos i orgullosos. Tan de bo les aigues es calmin i puguem recuperar el rumb.


Mercats


El cap de setmana passat ens van venir a veure l'Elena i l'Anna. Vam fer el turista per Londres, amb un fred que pelava i vam sopar als ja mitics Busaba i Wagamama, bonissims tots dos.

Mig per casualitat vam topar-nos amb el Borough Market a London Bridge, un mercat esplendit. Unes parades magnifiques de formatges, olis, falafels, pastissos, verdures, vins, fruita, xocolates, licors... Aqui van algunes fotos:


Empar Moliner i Antonia Font


Avui Empar Moliner escriu una critica esplendida d'Antonia Font i el seu ultim disc "Taxi". Aqui va un fragment de l'article, de "El Pais" 2/3/05 :  • Y empieza el concierto, con Vitamina sol, del CD Taxi. Qué bonita voz tiene Pau y qué alegría de canción. "T'estim, jo volia fer un reggae, t'estim, crec que això és més un vals, t'ho dic perquè no em vull fer el hippy, t'ho dic perquè ja tenc una edat"(...) ¿De dónde nde ha sacado la palabra "positrònic", que encontramos en el verso "Un cervell positrònic no absorbeix el gin-tònic" y que no sale en el diccionario? Y al igual que en las canciones, he visto que salpica su mallorquín, envidiable, de palabras en castellano como "joder". ("Que jo només sóc un robot i, joder, no ho sé tot".) "Me encanta inventarme palabras", me ha explicado también. Y hemos hablado de este verso: "Qué difícil separar les coales dels coals". Me ha dicho que, después de escribir una frase así, está feliz una semana.

Comentaris

Anònim ha dit…
http://www.aldeaglobal.net/listo/empar

:)