No absolutitzar

Passejant per l'excel.lent blog de l'escriptor Jaume Subirana, he trobat una cita finíssima d'un article de Teodor Suau a Serra d'Or. La cita m´ha agradat tantíssim que la torno a reproduir aquí:

"El sentiment, i no sols la raó, és moment clau en la construcció de la realitat, de la visió que tenim de les coses i de la pròpia felicitat, aquest impossible necessari a què estam obligats des del nostre naixement. Tanmateix, el que ens mou són les conviccions, no les raons soles. Aconseguir obrir la caixa dels sentiments que tots portam dintre i fer-ho sense sensibleries fàcils ni falses propostes de sentit em sembla urgent per al nostre món"

"Tots tenim els nostres fantasmes. Tots, les nostres frustracions. Tots, la nostra llista de culpables. Amb tot això hem hagut d'aprendre a conviure. Ens hauria de servir per a no caure en allò que a nosaltres ens ha fet mal. I no repetir la història. Sempre, però, conscients que jo, també jo, puc fer mal als qui estimo. Perquè les coses són així, desgraciadament. I cal introduir una cautela en cada una de les nostres preses de posició. I vigilar. Per no absolutitzar. Ni dogmatitzar. No s'ha de fer tot allò que és possible fer, només allò que ajuda a la construcció del futur millor, per als més possibles. I els traumes no es dissolen provocant més traumes: només es dissolen amb la tendresa."

Comentaris