La Serenata del Carrer de Sant Ramon I

Arriba la Serenata del Carrer de Sant Ramon. La iaia, quan hi he parlat per telèfon, entre la il.lusió de la Serenata i que ja no fa tanta xafugor semblava com rejovenida. Aquest vespre el nou alcalde, en Baron, serà l'encarregat de fer el pregó. Si no m'equivoco serà la primera vegada que el veig exercint com a tal. Estic convençut que serà un bon alcalde, i, si més no, tothom ja en va ple que és d'un tarannà diferent, "més dialogant" diuen alguns mataronins saberuts.

Però tornem a la Serenata... i és que l'equip d'en Gallemí ja fa dies i mesos que hi treballen. L'any passat va ser un any de transició després de la crisis de la Junta de l'Amparo Sacristán; només es va poder fer el sopar a la freca, una mica deslluït, però no el que el Carrer de Sant Ramon s'hauria merescut. En canvi aquest any sí, una Serenata com les d'abans es veu a venir, una d'aquelles serenates de tres dies amb havaneres, tómbola, ball i concurs de pubilles. I més encara, el que Carlinhos Brown va ser a les Santes els "Tres Tenors" del Gran Teatre del Liceu ho seran a la Serenata.

Ei! penseu que he baixat expressament des de Londres per ser-hi i això que aquest cap de setmana allà dalt es fa el carnaval de Nothing Hill. Però és que aquest any ja ens vam perdre les Santes, ai las!, i només em faltaria, jo que ja sóc un mataroní dubtós, fer ara un lleig a la Serenata.

Perquè, malgrat tot, la Serenata arriba anunciant el final de l'agost i el principi d'un nou curs. I aprofitarem així per retrobar-nos amb els amics i faniliars i xerrar de les vacances i els viatges mentre sopem plegats. Si no ho féssim o enyoraríem.

Pd: Em penso que faré un ridícul dels grossos si ara que el carrer està tallat aprofito i faig com quan era petit i amb la bicicleta començo a anar amunt i avall, així que em sembla que serà millor que ho recordi anant a fer una volta amb bici pel Port.

----------------------------------------

Per a més informació, aqui sota reprodueixo la detalladíssima crònica del Capgros.com...

'Els tres tenors' actuen avui a la Serenata del Carrer Sant Ramon
per Esther Castarnado - 27/08/2004 9:29

Com cada any, el final de l’estiu coincideix amb una de les festes veïnals més antigues i tradicionals de Mataró: la Serenata del carrer Sant Ramon. L'edició d'enguany començarà amb una actuació molt especial, Els tres tenors, que tindrà lloc avui a tres quarts d'onze de la nit, on participaran els joves tenors titulars del Liceu de Barcelona. "Allà on van sempre tenen molt d'èxit i per això esperem que hi assisteixi molta gent", ha comentat el president de l'Associació del carrer Sant Ramon, Josep Lluís Gallemí. L’actuació, que tindrà lloc després del pregó a càrrec del l’alcalde Joan Antoni Baron, oferirà una selecció de Sarsuela i Cançó Popular Lírica. Es tracta d'una iniciativa de l'associació del carrer, que, a banda de mantenir les activitats tradicionals, ha volgut buscar altres propostes atraients per al públic més gran. Abans del concert hi haurà l’enlairada de coets i l’obertura de la tómbola de plantes que tindran lloc a les sis de la tarda.

Els coets serviran de despertador als veïns en el matí de dissabte, per tal que ningú oblidi que el carrer Sant Ramon està de festa Major. Els menuts seran els protagonistes de les activitats matinals, ja que podran demostrar les seves habilitats artístiques en el concurs de dibuix i participar en tots els jocs infantils que s’han organitzat per a ells.

Malgrat que el programa d’activitats cobrirà tot el dia, el clímax arribarà a la nit amb el sopar de germanor, la música del grup Els Palominos i el Ball de Festa Major amb el quartet Què tal?. La jornada més activa d’aquesta serenata finalitzarà amb l’Espetec de fi de festa, que ja de matinada, marcarà el punt i final de la disbauxa nocturna. I després de tanta festa, diumenge oferirà les activitats més tranquil·les de la serenata. Un cop acabada la missa en honor al patró del carrer, se celebrarà una arrossada per finalitzar amb bon sabor de boca la serenata d’enguany.

Josep Lluís Gallemi ha destacat la popularitat d'aquesta serenata, que ja té cent quaranta anys de tradició: "Cada any rebem molts visitants, no només mataronins, sinó també d'altres localitats". El pressupost que s'ha destinat a l'organització de les activitats ha estat de sis mil euros, quantitat que ha permès oferir un programa molt variat. "El veïnat està molt content amb la celebració d'aquesta diada i jo també n'estic molt satisfet", ha afirmat Gallemí.

Comentaris

Anònim ha dit…
vica la serenata del carrer sant ramon al meig que feu el 150 anys.